10 feb

Date night with self av Maxinne Björk

Dejta dig själv!
Den allra viktigaste dejten att fokusera på!

 

Ni vet hur det är när man är singel, man spenderar hur många timmar som helst på att försöka hitta personer som man kan gå på dejt med, med målet att hitta den där speciella människan som kan göra livet fullständigt. Sen när vi väl har den där dejten så är vi besatta av att analysera detaljer före och efter. Hur vi ska förbereda oss, hur vi ska klä oss – och inte minst efteråt spenderar vi en evighet med att prata med våra kompisar om hur det var.
Inte helt sällan slänger vi oss in i dejtingdjungeln innan vi har lärt känna oss själva helt och hållet.
Så låt ditt dejtingliv börja med DIG. Dig själv och bara du.
För om vi inte har ett kärleksfullt förhållande till oss själva, hur ska vi då kunna ha ett kärleksfullt förhållande till någon annan?
Kärlek börjar med självkärlek och att lära känna sig själv. När det pusslet har lagts, då kommer du att känna dig värd att älskas av någon annan fullt ut.

 

Så var ska du börja?
DEJTA DIG SJÄLV! 

Jag läste det här tipset för några år sedan men kommer inte ihåg var riktigt. Men jag blev så upprymd och inspirerad att jag började utveckla min egen version av ursprungsidén. Och sedan började jag direkt att praktisera självdejtande. Jag var i en spiral där jag redan var intresserad av att tillfredsställa mig själv och på den tiden var jag besatt av min klitoris, jag kunde onanera nonstop en hel dag. Men när jag gjorde det så ansträngde jag mig aldrig riktigt för att göra det fint och speciellt runt omkring mig. Varför gjorde jag inte det? För att ingen någonsin berättat för mig att det är ett bra sätt att masturbera och att ta hand om sig själv.

 

Så här har du en dejt med dig själv
Först och främst vill jag rekommendera att du tänker på det som att du ska ha en ”normal dejt”, med en spännande person du har en form av relation med.
Det ska vara en händelse du ser fram emot och inte någonting som det är lätt att skjuta på till en annan gång. Jag menar, om du skulle ha en het dejt med någon som du verkligen gillade, då skulle du inte låta det hela rinna ut i sanden eller boka om i onödan eller hur?
Om du verkligen ska lära känna någon så räcker inte en dejt! Det tar tid och många dejter att verkligen nå ett riktigt djup inom dig.
Vad som händer på din egendejt är mellan dig och dig själv. Vad du väljer att göra under dessa kvällar är någonting som du kan behålla för dig själv – om du inte väljer att dela med dig till någon förstås.

Nästa sak du bör tänka på är hur du ska preppa innan en egendejt.
Tänk stort här – föreställ dig en dejt som går hela vägen till en ”happy ending” – full av njutning i sängen (eller någon annanstans om det passar dig bättre).
Ofta när man har en dejt med någon annan, som involverar sex för första gången, så finns risken att det inte leder till optimal sexuell njutning. Man kan absolut känna av tillfredställelsen som man får av kroppskontakt och att dela energi med en annan person. Men det är sällan den där massiva njutningen som har djup påverkan på oss – detta eftersom att det tar tid att lära sig hur man ger varandra verklig njutning. Det behövs mycket kommunikation, att man delar vad man gillar, en hel del utforskande – och vissa av oss vet ju inte ens vad vi själva gillar. Så hur ska vi kunna dela något sådant när vi inte kommit på det helt och hållet själva? Lösningen är att självdejta först – att lära sig allt om sin egen njutning så att du därefter kan ge dig ut i världen och utforska dejting med andra!

Ni hajar vad jag menar, eller hur?

 

Här är lite idéer på vad du kan göra på din självdejt:
– Laga mat till dig själv. Gör din favoritmat, någonting riktigt gott som du inte har tagit dig tid att laga själv än eller så kan du beställa från din favoritrestaurang. Du vet vad du gillar och vad som funkar bäst för dig.
– Klä upp dig, så att du känner dig snygg. Allt är relativt, känn bara in vad som passar dig bäst.
– Gör det fint hemma med levande ljus och rökelser. Spela din bästa sensuella musik och köp kanske hem lite blommor. Ge dig själv en present! Kanske något som är kopplat till den här kvällen vigd åt självkärlek, som till exempel nya underkläder, en ny sexleksak, fina ljus – vad som helst som du känner dig sugen på.
En viktig detalj att tänka på: vi pratar inte om den sortens dejt där du skrollar planlöst genom instagram, kollar på en film och springer iväg från ditt inre jag. Välj bort allt som förflyttar uppmärksamheten från DIG. Hela syftet med den här kvällen är att du ska vara NÄRVARANDE med dig själv. Du ska spendera tid med ditt eget jag. Dina känslor. Dina intryck. Dina tankar. Din kropp. Din passion.

Vikten av att känna sig sexig och i samklang med ditt sensuella jag
– Sist men absolut INTE minst. Jag föreslår att du tar på dig sexiga underkläder! Tänk utanför ramarna!! Du kan självklart ha på dig dina favoriter, men tänk också på att det här är ett tillfälle att utforska. Ofta när vi har sex med andra så är det lätt att vi faller in i våra invanda roller och fastnar där. Det kan bero på lathet, rädsla att testa något nytt för att man riskerar att dömas av den andra, brist på fantasi och så vidare. När du dejtar dig själv, eftersom det bara är du involverad, så kan det vara roligt att testa något som du aldrig vågat dig på förut. Känn dig fri! Det finns ingen som kan döma dig här. För att ge dig lite idéer så kan jag berätta att jag själv älskar att klä upp och ut mig och gå in i olika roller. Det boostar både min självkänsla och min upptäcktslust. Det är också ett perfekt tillfälle att känna efter hur du känner dig i en olika outfits. För om du gillar en viss ”paketering”, då är det helt klart större chans att du kommer känna dig bekväm när du använder den med en partner.
– Jag har kommit på tre olika kategorier av underkläder som du kan leka runt med, bara för att ge dig lite inspiration. Det finns förstås oändligt många teman, men det här är en start.

 

1. ”Loving & Nurturing Self” – En bra idé när du längtar efter att ge dig själv mjuk och omvårdande kärlek. Klä dig utifrån hur det känns för dig. För mig är rosa en mild och mjukt kärleksfull färg.
2. ”The Seducer Self” – Satsa på den här kategorin när du känner dig sensuell och levande och vill dansa med ditt eget sexuella flow. Locka dig själv. Rör dig själv. Lek med dig själv.
3. ”Dominatrix Self” – Det här kan vara något när du vill vara lite vildare, vilket för vissa av er kan vara lite utanför bekvämlighetszonen. För andra kanske det verkligen är er grej. Här skulle jag försöka klä mig lite mer avantgardistiskt och kinky.

 

SE EXEMPEL NEDAN <3 (klicka på respektive namn för länkar)

 

Glöm inte, det här är bara idéer. Om det inte är din kopp te att klä dig i sexiga underkläder så är det inte något problem. Då är det bara att vara naken eller att använda den typ av underkläder som du känner dig sexig i ☺. Men döm inte innan du har provat. Jag talar från erfarenhet här, för även om jag känner mig sexigast naken så ÄLSKAR jag att dressa upp mig för speciella tillfällen. Och jag tror inte att jag har haft en enda partner som inte uppskattat det, hur ”Tarzan”-aktiga eller hur mycket hippies de än har varit.
Så ta hand om dig själv. Vårda relationen med ditt inre jag. För mig är det ett väldigt vackert sätt att hedra mig själv. Jag gör det genom att ge mig själv tid, kärlek och skratt. Så det är min absoluta rekommendation att du testar också!!!

 

”Loving & Nurturing Self”
Lace Tie-Up Bra Thong Set

 

 

 

”The Seducer Self”
Panties
Blindfold
Dildos, se länkar längre ner vid sexleksaker

 

 

Som tillägg till självdejtingtipsen så kommer här några recensioner av mina favoritsexleksaker.


SEXLEKSAKSRECENSION

En recension av några sexleksaker som jag verkligen gillar att inkorporera både när jag njuter av mig själv och när jag älskar med en partner.
Jag gillar både onani och partnersex utan några leksaksinslag. Det är min favorit. Men bara för att jag gillar Pasta Bolognese så betyder inte det att jag inte kan gilla lite Pasta Carbonara eller Arrabiata då och då 😉 (Och självklart menar jag vegeterianvarianterna då, haha…)
Jag och Manuele har en stor skattkista full av härliga saker som vi öppnar upp när vi vill krydda till saker och ting lite.

 

Dildos
Jag har tidigare gått igenom många olika sexleksaker som har olika syften och de olika sätt som de ger njutning, för alla olika punkter på kvinnor.
Men jag har hittills aldrig rekommenderat några dildos. Något som är väldigt viktigt för mig är vilket material dildon är gjord av. Jag vill bara ha de som är riktigt bra. Ett smart trick är att lukta på sexleksaker, om något luktar giftigt så är det förmodligen det också. Men de här två dildoarna som jag kommer att rekommendera är gjorda av ett väldigt skönt material och DE SER HELT FANTASTISKA UT. Jag är inte så mycket för dildos och sexleksaker som försöker se ut som något de inte är. Jag menar en plastdildo som försöker se ut som en riktig penis. Självklart kommer det aldrig att vara som en riktig penis, hehe.
Jag älskar de som är estetiskt utformade, i klara färger som jag kan ha framme i mitt sovrum. Eftersom jag inte gömmer undan alla mina sexleksaker så föredrar jag att de ser snygga ut.

Något som är rätt roligt är att den regnbågsfärgade har den ABSOLUT mest perfekta storleken för mig – och den är väldigt lik Manueles i storlek. Lite kortare. Men magiskt lik. Den andra är lite mindre, för den som gillar lite nättare saker. Den är perfekt för både anala och vaginala lekar. Båda har också en sugproppsfunktion, så du kan till exempel sätta fast den i golvet och rida den om du vill.

Jag ger båda 10 poäng! Om du har dessa båda på lager så är du väl utrustad för många härliga självdejter.

Större regnbågsdildo – PRIDE DILDO
Mindre regnbågsdildo – Avant Pride P3

 

Om du har följt mig en längre period så vet du att jag har nämnt att jag undviker klitorisorgasm. Jag kommer inte att gå in så mycket på det nu, men inom den läran jag följer så fokuseras det mest på de njutningspunkter som finns inuti en kvinna eftersom de kan ge djupare och längre njutning. Jag använder min klitoris en hel del för uppvärmning, men den är inte mitt mål när jag älskar. Det är inte den orgasmen jag satsar på. Men det är ändå en magisk punkt på kvinnokroppen, med ungefär 8 000 nervändar. En känslig, härlig liten pärla som man kan göra en hel del med.
Jag vet att många kvinnor älskar att få orgasm genom klitorisstimulans och hurra för er! Vi är alla fria att välja själva. Och jag kände att jag ville ta upp det här ämnet eftersom det finns en ny innovation som verkligen har tagit sexleksaksmarknaden med storm. Den är garanterad att leverera en orgasm – och det är ett ganska stort löfte.

Även om jag inte längre fokuserar på klitorisorgasm så betyder inte det att jag inte vill testa det här substitutet för en sexgud, av ren nyfikenhet. Munstycket på leksaken stimulerar klitoris med en ny, specifik teknologi, som skapar pulserande tryckvågor med hjälp av vakuum och lufttryck. Det känns nästan som oralsex, på ett väldigt bekvämt och intensivt sätt.

Jag har testat två olika (klicka för länkar)
Womanizer Liberty
Womanizer Duo

 

Den ”normala”, men i resestorlek – Womanizer Liberty. Den är mycket mindre och smidigare än en vanlig. Jag tyckte också att den var mycket mer lättanvänd vid olika tillfällen. Både när jag var själv och med min partner. Den är också billigare än den normalstora.

Hur gick det då? Jo, det tog mindre än 20 sekunder innan jag kom. Det brukar alltid vara ganska enkelt för mig att komma när klitoris stimuleras, men det här var extremt – och jag hade inte ens värmt upp ordentligt. Så jag förstår verkligen orgasmgarantin!
Jag testade både själv och med partner. Manu är alltid lika nyfiken som jag när det kommer till att testa nya leksaker. Min favorit hittills var när han stimulerade mig med sina fingrar ganska intensivt från insidan på min g-punkt (några centimeter upp på framsidan av vaginans vägg) medan jag använde Womanizer på min klitoris. Det resulterade i en kraftig helkroppsorgasm (klitoris och g-punkten är sammankopplade med varandra på insidan). Det här kan man experimentera med även om man inte har en partner, genom att använda båda händer.

ELLER så testar du den Womanizer som är fokuserad både på klitoris och g-punkt – Womanizer Duo. Det här är definitivt min favorit. Den har en ”mun” för klitoris och ett handtag som går in i vaginan och trycker på g-punkten inifrån. Det här är en kraftfull apparat DELUX.
Om du vill utforska intensiva orgasmer med dig själv, så är det här en perfekt leksak att addera till dina självdejtingkvällar.

Det är så många av er som hört av er till mig och berättat att ni aldrig har upplevt en orgasm. Till alla kvinnor därute: följ mina instruktioner ovan. Ge dig själv kärlek. Ge dig själv tid att öppna upp. Utforska i ditt privata utrymme. Och jag vill också rekommendera just Womanizer. Jag har pratat om den med flera vänner och alla säger samma sak: GARANTERAD orgasm. Vill ni komma till alla de olika Womanizers kan ni klicka HÄR.

 

Andra saker som du kan addera och experimentera med, som jag också testat och gillar.

Jag gillar märket SLOW SEX By Bijoux Indiscrets. Det är en serie veganska produkter som är gjorda för förspel och onani.
Jag gillar förpackningarna, hur de luktar och känns och framförallt resultatet. Alla deras produkter är 100 procent veganska, ”cruelty free” och utan parabener.

Clitoral Balm. Det här är en grej som jag inte gillar. MEN BARA FÖR ATT JAG INTE behöver något som hjälper för en klitorisorgasm så antar jag att det finnas andra där ute som letar efter något som denna. Jag kommer så snabbt som att trycka på en knapp gällande min klitoris. Så jag gissar att den här krämen är perfekt om du har svårt att komma. Clitoral Balm ökar blodcirkulationen i klitoris med hjälp av naturliga ingredienser som ingefära. När blodcirkulationen ökar så blir det skönare och det blir lättare att få orgasm. Effekten är omedelbar och den ger en varm känsla på klitoris. Den aktiverar alla 8 000 nervändar genom den värmande effekten och den innehåller även arginin.

Shimmer Dry Oil. Jag har alltid varit väldigt svag för oljor. De gör att huden ser extra inbjudande ut och de ger en glidande känsla. Den här torra oljan är specifikt designad för hud och hår och den innehåller kokosolja och skimmer som fuktar och sätter fokus på dina mest intima delar och ditt hår.

Min intention med det här inlägget har varit att ge dig fler idéer kring hur du kan vara intim med dig själv. Hur du helt och fullt kan lära känna dig själv och ge dig tiden att utforska. Och därmed bli din egen, personliga njutningsexpert.

+ om du vill ha tips för anal stimulans på din date night kan du läsa mer HÄR.

 

Lycka till! Och se till att ha kul på vägen!

/Maxinne

 

Skribent

Sara

Hej lovers, jag heter Sara och jag älskar att guida folk till ett bättre sexliv – vare sig det är med en partner eller på egen hand. Mitt mål är att förmedla att sex och onani är något naturligt som aldrig borde vara tabubelagt. Det ska vara skönt, roligt, utforskande och alltid på lika villkor.

I min blogg kan ni läsa om allt från hur man gör knipövningar, varför de flesta kvinnor behöver få klitorisstimulans för att få orgasm till tips på de skönaste samlagsställningarna. Ni hittar självklart även recensioner av mina favoritprodukter.

Don’t hate – masturbate!