29 aug

Sara testar: LELO Ora 2

Jag tänkte börja med en ny sektion här på bloggen som heter ”Sara testar” där jag kontinuerligt provar olika produkter och mer genomgående går igenom hur de känns, hur de fungerar, hur de laddas och mycket mer. Framför allt så kommer jag ge er en full inblick i mitt sexliv – det vill säga mina onanistunder.

Sara testar – för din njutning!

Kanske kan du hitta en ny favorit inom sexleksaker eller få lite inspiration till dina egna sköna intima stunder. Jag hoppas i alla fall det!

Jag tänker börja med Ora 2 från svenska LELO som faktiskt legat i byrålådan ganska länge. Varför vet jag faktiskt inte, den hamnade långt in bland trosorna och jag glömde nog helt enkelt bort den. Jag har en tendens att bara knöla in saker i min garderob, tyvärr.

Men, så en dag när jag var sugen på min Penguin Pro och den inte var laddad fick jag lite panik och började febrilt leta efter något annat att njuta av och där låg den.

 

ora 2

Vad är LELO Ora 2?

Ora 2 är en finurlig liten stimulator. Den är inte bara fin den är dessutom helt fantastiskt skön.

Denna vibrator stimulerar dig med rörelser som liknar en tunga – det känns alltså som om du får oralsex/blir slickad. En liten kula roterar under ett tunt lager av silikon och stimulerar både klitoris och området runt om. Då Ora är formad som en ring är den enkel att hålla i och att manövrera under tiden du onanerar med den vilket är perfekt. Jag har ingen lust att stanna upp bara för att ändra inställning.

Den både roterar och pulserar/vibrerar och har 10 olika inställningar som kan justeras till precis din favorit. Tillverkad av ftalatfritt silikon.

Hur fungerar den?

Ladda din Ora genom att applicera den medföljande laddaren i det lilla hålet. Laddaren är en USB-laddare och fungerar med en adapter till en smartphone. Den kan laddas via datorn men det tar lite längre tid. Laddningen tar ca 2 timmar och ger hela 1 timmes ”körtid”. 2 timmar kan ju låta länge men om du alltid har den fulladdad behöver du inte vänta när lusten faller på.

On och OFF sker via plus- och minustecknet. Där ändrar du dessutom styrkan upp och ned. mittenknappen ändrar rotationsmönster – några både vibrerar och pulserar och några pulserar bara och den lilla ”knoppen” roterar åt olika håll. Det är bara att välja och vraka. Håller du inne mittenknappen i 3 sekunder aktiveras dessutom ”intense mode” med 30 % starkare vibrationer än högsta normala läge. Bra för dig som njuter av kraftfull stimulans.

Jag höll Ora med lång- och ringfingret i handtaget och ändrade knapparna med pekfingret. I början tyckte jag att den var lite krånglig att hålla en när jag väl hittade ett grepp gick det smidigt.

 

lelo ora 2

Hur tar du hand om den?

Tvätta alltid dina sexleksaker både före och efter användning med en parfymfri tvål och låt lufttorka. Då Ora är gjord av silikon ska den användas med ett vattenbaserat glidmedel eller ett silikonbaserat ämnat för sexleksaker av silikon. Själv så använde jag Viamax Organic Glide då jag är noga med vilka ämnen jag ”stoppar i mig”.

Förvara den gärna i en liten tygpåse eller liknande för att förhindra att den blir förstörd av damm eller för mycket solljus. Låt den heller inte ligga tillsammans med andra sexleksaker då materialen kan skada varandra eller klibba fast.

Hur känns Ora 2?

Jag var faktiskt lite skeptisk till den men, det känns faktiskt nästan som att bli slickad. Självklart är den inte lika mjuk som en tunga men känslan är väldigt lik. En riktig tunga fladdrar oftast runt lite väl mycket och jag har inte alltid lust att guida min partner hur han ska slicka så jag blev väldigt fäst vid Ora från första stund.

Jag har normalt lite svårt att komma men kom ganska fort med den.

Varför ska du köpa den?

Tycker du om oralsex och att kunna välja mellan många olika vibrationsprogram och även ha möjlighet till ett extra intensivt program är den perfekt för dig. Den är dessutom liten och lätt att ta med och ser inte ut som en sexleksak – vilket gör att du slipper pinsamma situationer om någon hittar den. Jag tycker Ora 2 är ett lite hetare alternativ till en klitorisvibrator under samlag – jag menar, vem vill inte bli slickad och ha sex samtidigt?!!

 

Skribent

Sara

Hej lovers, jag heter Sara och jag älskar att guida folk till ett bättre sexliv – vare sig det är med en partner eller på egen hand. Mitt mål är att förmedla att sex och onani är något naturligt som aldrig borde vara tabubelagt. Det ska vara skönt, roligt, utforskande och alltid på lika villkor.

I min blogg kan ni läsa om allt från hur man gör knipövningar, varför de flesta kvinnor behöver få klitorisstimulans för att få orgasm till tips på de skönaste samlagsställningarna. Ni hittar självklart även recensioner av mina favoritprodukter.

Don’t hate – masturbate!