19 nov
lelo sona

Sara testar: LELO SONA – en klitorisvibrator som suger på rätt sätt!

När jag först packade upp LELO SONA ur förpackningen fick den mig att tänka på 80-talets luktsuddgummin. Den både känns och doftar som ett sådant med en lätt, söt och behaglig doft. Baksidan av LELO SONA är silvrig och kan faktiskt användas som spegel. En riktigt tjej-tjej-produkt. I love it!

Jag kunde nästan inte sluta känna och dofta på den.

Vad är LELO SONA?

Detta är LELOS nya modell inspirerad av Womanizern. Det är en sonisk klitorisstimulator som stimulerar klitoris med ljudvågor och pulseringar, utan direkt beröring. Denna form av stimulans ger även klitoris inre delar massage vilket ger mer intensiva och fantastiska orgasmer.

Orgasmerna varar dessutom längre och du har lättare att få multipla orgasmer med hjälp av SONA, utan att känna dig avdomnad i klitoris.

SONA finns i två modeller:

en ”vanlig” och en med ”cruise control” som är en specialutvecklad funktion av LELO och är exklusiv för SONA Cruise. Det är en funktion som reserverar 20% av SONA Cruise:ens fulla effekt under normal användning. När den trycks hårdare mot kroppen då motorn börjar tappa kraft så släpps de extra 20 % lös så att intensiteten inte minskar.

SONA laddas via en medföljande USB-kabel och är helt vattentät, det vill säga att du till och med kan använda den i badet. Vissa kvinnor upplever faktiskt att effekten blir ännu bättre i vatten. Jag valde dock att prova den ”på torra land”.

 

 

Vilken modell ska man välja?

Det beror lite på hur pass känslig klitoris du har och hur intensiva pulseringar du är ute efter. Cruise-modellen lämpar sig för dig som behöver lite mer drag i grejerna, om man uttrycker det så.

Själv har jag en VÄLDIGT känslig klitoris och valde därför den vanliga modellen. De ser precis likadana ut, den enda skillnaden är enbart att SONA Cruise Control behåller samma styrka, hur hårt du än trycker.

Båda har 8 olika pulserings-möjligheter med olika styrkor.

 

lelo sona

lelo sona

lelo sona

 

 

 

Hur använder man LELO SONA?

Jag särade lite på blygdläpparna för att komma åt och satte SONA på/över klitoris. Jag satte igång den genom att trycka på plusknappen och provade de olika pulseringsmönsterna genom att trycka på knappen i mitten. Jag valde ett mönster som ”suger” sakta på klitoris.

För mig räckte det med den allra lägsta pulseringsnivån. Jag provade att skruva upp nivåerna lite men det blev alldeles för mycket för mig.

Knapparna är lätta att manövrera samtidigt som man använder den och jag uppskattar verkligen att det finns en minus- och en plusknapp så jag kan ändra styrkan upp och ned, precis som jag vill.

Vissa modeller av denna slags klitorisstimulerare har enbart en knapp vilket gör att du måste ”gå hela styrkevarvet runt” för att komma tillbaka till de låga nivåerna. Jag tycker det förtar en del av njutningen, jag hinner tappa lusten.

LELO SONA ligger riktigt bra i handen och jag kunde hålla den både uppvänd och nedåtvänd utan att bli trött i handen. Jag valde att hålla den upp och ned då jag tyckte det kändes lättare att trycka på knapparna då. Även om materialet är lent som silke så tappade jag aldrig greppet. Otroligt lätt och smidigt, och det tackar jag med små och tunna händer för.

 

 

Hur känns LELO SONA?

Det är faktiskt lite svårt att beskriva känslan men det påminner ganska mycket om oralsex. Särskilt pulseringsmönstret som liksom ”suger” in och ut, det jag valde. Föreställ dig hur det känns när någon suger ganska mjukt på din klitta och där har du känslan.

Det var lite bökigt att hitta rätt punkt men så fort jag hittade rätt kände jag effekten på en gång. Det liksom pirrade till och det började bli skönt på en gång. I vanliga fall måste jag köra ett tag innan den där pre-orgasmkänslan infinner sig.

Orgasmen var mer intensiv än mina vanliga orgasmer och jag fick några små sköna efterskalv – det vill säga mini-orgasmer.

 

Yay or nay?

Helt klart YAY! Med stora bokstäver. Då det fanns många olika styrkor, från dova och mullrande till intensiva och effektiva så är det verkligen en stimulator som passar alla.

Mynningen på SONA är lenare och mer behaglig än hos både Womanizer och Satisfyer. Den känns mer kvalitativ och hållbar vilket jag tror beror på att den nästan helt är i silikon, förutom baksidan. Jag har bara bra erfarenheter av LELO när det kommer till kvalitet och hållbarhet, så jag kanske inte är helt opartisk.

För mig som är småbarnsmamma och har väldigt lite egentid och vill ha ett snabbt men riktigt skönt resultat är den en vinnare! Eftersom jag dessutom har svårt att få orgasm – jag måste komma i rätt stämning, inte vara trött och behöver ändå ganska lång tid på mig är jag mycket nöjd med SONA eftersom den fick mig att komma på enbart 5 minuter.

Nästa gång tänker jag använda LELO SONA när jag har sex med min man, som ett komplement. Jag har svårt att få orgasm under samlag också, vilket många har.

Jag citerar en väninna som provade den förra veckan: ”Jag behöver liksom inget mer i mitt liv. Skulle jag bli singel skulle jag aldrig bli sexuellt frustrerad”.

 

lelo sona

 

Tips…

Rengör din LELO SONA med ljummet vatten samt en mild tvål både före och efter användning. Låt den lufttorka och förvara sedan i en dammfri förvaringspåse eller låda. Lägg den helst inte tillsammans med andra leksaker då de kan ”fastna” i varandra och materialet kan gå sönder.

Använd även gärna en alkoholfri rengöringsspray med jämna mellanrum, för att hålla bakterier borta.

Sona bör användas tillsammans med ett vattenbaserat glidmedel, eller ett silikonbaserat glidmedel ämnat för sexleksaker. Använder du ett vanligt silikonbaserat glidmedel kan silikonmaterialet gå sönder efter ett tag.

 

 

Skribent

Sara

Hej lovers, jag heter Sara och jag älskar att guida folk till ett bättre sexliv – vare sig det är med en partner eller på egen hand. Mitt mål är att förmedla att sex och onani är något naturligt som aldrig borde vara tabubelagt. Det ska vara skönt, roligt, utforskande och alltid på lika villkor.

I min blogg kan ni läsa om allt från hur man gör knipövningar, varför de flesta kvinnor behöver få klitorisstimulans för att få orgasm till tips på de skönaste samlagsställningarna. Ni hittar självklart även recensioner av mina favoritprodukter.

Don’t hate – masturbate!