29 dec

Saras nyårslöften – för bättre sex, onani & självförtroende

2019 var inget bra år sexmässigt för mig. Jag prioriterade inte mig själv, mina orgasmer eller min njutning över huvud taget. Jag tappade bort mig själv lite men det ska jag råda bot på 2020. Jag ser fram emot att ta tillbaka min sexualitet och min njutning. Yay!

 

Här är mina nyårslöften som ska bring sexy back:

 

1. Jag ska aldrig mer strunta i att jag inte kunde/hann komma under samlag!

Kommer han innan att jag får orgasm får han lägga manken till och få mig att komma. Hur lång tid det än tar. Alternativt att han alltid får mig att komma innan  det penetrerande sexet, under förspelet. Enligt en studie, om det så kallade orgasmglappet, får nämligen hela 95% av alla män Always orgasm under samlag. Siffran för kvinnor är ynka 65%. Vad det beror på kan diskuteras men HELL no att jag kommer att vara med och bidra till detta mer. Varför är det fortfarande mer fokus på mannens orgasm 2019? Att höra ”kom du” efter att han gjort sitt och inte ens nuddat klittan är bara too much.

 

 

2. Jag ska lära alla mina partners allt om klittan!

Detta hänger egentligen ihop med nyårslöfte nummer 1. Orgasmglappet beror ofta på att männen inte har någon aning om vad klitoris är och hur den fungerar. Trots att de flesta män hävdar att de är sexgudar och alltid får en tjej att komma. In och ut-sex är normen men det är sällan det är penisen som gör att jag får orgasm – det är stimulansen av klittan som gör att jag kommer och nu är det dags att alla lär sig hiur klitoris egentligen fungerar. Eller hur tjejer fungerar över lag.

 

 

3. Jag ska inte längre vara helrakad!

Jag har alltid haft en helt renrakad snippa men under året (jag vet att jag förfallit lite sexuellt men vissa saker har faktiskt varit bra under 2019) men tidsbrist och trötthet har gjort att jag låtit busken växa ut och bara haft bikinilinjen ansad. Och jag gillar det. Jag känner mig nästan lite 80-tals porrfilms-snygg vilket gör att jag blir mer upphetsad när jag har sex. Ibland till och med när jag onanerar. Coolt va?!

Jag har faktiskt hört att håriga snippor är på väg att bli en trend igen. Läs gärna mitt blogginlägg om könshår.

 

 

4. Jag ska onanera mera.

Helst varje dag. Orgasmerna kommer att göra mig gladare och piggare på sikt. jag ska strunta i att jag är trött eller ska upp tidigt. jag får ju ändå orgasm efter 5 minuter med min Womanizer. 5 minuter har jag, varje dag, så jag måste verkligen skärpa mig. Att onanera gör att man lär känna sin kropp och vad man njuter av. Det är viktigt att känna sig själv för att kunna guida en partner under sex och få ut det bästa av sexet.

Jag vill också försöka onanera på olika sätt ibland och inte bara förlita mig på min lufttrycksvibrator (även om den är helt jäkla Amazing). Kanske prova att onanera när jag har en buttplug i mig eller en kyld glasdildo?

Jag har varit alldeles för lat och bekväm i mitt onanerande. Precis som när jag köper samma chips på Ica varje fredag för jag inte orkar testa något nytt. Vidga vyerna Sara! Hur får man egentligen inspiration till nya sätt att onanera på? Vågar du kan du fråga dina väninnor hur de onanerar för att få lite inspiration – våga vägra tabun! men, det är fullt förståeligt om du inte har lust att fråga dem, så testa annars detta onanispel för tjejer. med en massa sköna onanitips.

Och jag VET att det ibland är svårt att få till tid för sig själv, believe me. Häromkvällen till exempel så hade barnen somnat tidigt och jag hade satt min lufttrycksvibrator på laddning och såg fram emot en nice stund innan jag skulle sova. Men, så kom ena barnet upp och hade drömt mardrömmar så när han somnat igen kl 23 var jag alldeles för trött för att ens kunna stava till orgasm. Så I hear you.

 

 

5. Jag ska gå utan trosor!

Yes, jag ska! För en mer hälsosam snippa ska jag vara utan trosor både dagtid och under natten. De flesta trosor är av syntetmaterial som gör att underlivet inte kan andas. Jag märker på en gång om jag haft för tighta trosor – det börjar skava och klia och i värsta fall måste jag behandla med krämer eller oljor. Så 2020 blir året då min snippa ska få vara fri. Har jag kjol eller klänning kan jag ha ett par lösa tunna bomullstrosor, som direkt åker av när jag kommer hem. Ska bli spännande att se om min underlivshälsa förbättras.

 

 

6. Jag ska hålla koll på ingredienserna!

Jag ska också bli bättre på att läsa ingredienslistan när det kommer till intimprodukter (även om jag redan nu håller mig borta från produkter som innehåller tex glycerin, parfym eller konserveringsmedel) och börja använda mindre produkter till underlivet – som faktiskt rengör sig själv. Tvål etc behövs egentligen inte, vanligt vatten räcker. Många ingredienser gör faktiskt mer skada än nytta. Mina favoriter just nu:

7. Jag ska ha onanera när jag har mens!

Första dagen har jag ofta väldigt ONT! Det krampar och jag mår ganska illa. Jag läste att orgasmer gör så att livmodern slappnar av och inte arbetar lika intensivt och att det kan hjälpa mot menssmärtor. Vilken grej! Det måste jag testa. Jag är en av dem som inte är bekväm att ha sex under mens (gillar inte kladd) men många blir lite extra kåta under mensen så om du är en av dem som vill ha sex under mens är detta ett perfekt sätt att bli av med smärtorna. Funkar även mot huvudvärk. Win win!

 

 

8. Jag ska ha fler one night stands!

Yes, det ska jag! Det ska dock ske på bådas villkor – jag vill inte bli en fuck girl! Att ha sex med olika partners förnyar och ger inspiration. Med vissa upptäcker man nya sätt att njuta som man kan ta med sig till nästa sex, eller när jag onanerar. Självklart ska jag skydda mig, vilket är viktigt vid engångssex. Jag är inte ett stort fan av att ragga på krogen (gud, när var jag ens ute sist?) så jag tänker att gymmet kan vara ett bra ställe att hitta någon att ligga med?

 

 

9. Jag ska fokusera på förspelet!

har ni provat att bara ha förspel? Det vill säga petting, kyssar, smek, massage, oralsex etc, utan att fortsätta till penetrerande sex? Det kan vara SÅ upphetsande. Varför kallas det ens förspel? Förspel är lika mycket se som själva penetrationen tycker jag. I förspelet lär man sig om sig själv och sin partner, vad man njuter av, var ens erogena zoner sitter och vad man inte tycker om. Förspel är med andra ord the bomb! Att bara ha förspel (jag måste verkligen hitta på ett annat ord för det) känns dessutom lite skönt tonårsaktigt. Jag tänker på första gången jag blev fingrad av en kille, hur nervös jag var och hur snygg jag tyckte killen var – just då tyckte jag inte att det var så upphetsande, jag kände mig mest som bambi på hal is, men själva minnet gör mig kåt.

 

 

10. Jag ska hålla alla 9 löften.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skribent

Sara

Hej lovers, jag heter Sara och jag älskar att guida folk till ett bättre sexliv – vare sig det är med en partner eller på egen hand. Mitt mål är att förmedla att sex och onani är något naturligt som aldrig borde vara tabubelagt. Det ska vara skönt, roligt, utforskande och alltid på lika villkor.

I min blogg kan ni läsa om allt från hur man gör knipövningar, varför de flesta kvinnor behöver få klitorisstimulans för att få orgasm till tips på de skönaste samlagsställningarna. Ni hittar självklart även recensioner av mina favoritprodukter.

Don’t hate – masturbate!