GDPR

Så här behandlar vi era personuppgifter.

Stockholm 2020-03-28

På Kinoshopping.se värnar vi om din personliga integritet och eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd (t.ex. skulle vi aldrig sälja dina personuppgifter till ett annat företag). Vi på kinoshopping.se tar de uppdaterade villkoren för GDPR och integritetsskydd på största allvar. Vi är dock bara människor men vi kan garantera att vi aldrig skulle vilja skada den relation vi har med våra kunder. Med det sagt hoppas vi att ni skall känna er trygga med att handla hos oss. Denna integritetspolicy förklarar hur vi samlar in och använder din personliga information. Den beskriver också dina rättigheter och hur du kan göra dem gällande.

Fr.o.m. den 25 maj 2018 stärks dina rättigheter och möjligheter att kontrollera, justera och radera de personuppgifter vi har lagrat genom en ny EU-förordning GDPR. Vill du ta del av hela texten från EU så hittar du den HÄR!

Det är viktigt att du tar del av och förstår integritetspolicyn och känner dig trygg i vår behandling av dina personuppgifter. Du är alltid välkommen att kontakta oss vid eventuella frågor.

Vem är ansvarig för de personuppgifter vi samlar in?

  • Picus Nordic AB
  • Box 191 85
  • 104 32 STOCKHOLM
  • integritet@kinoshopping.se
  • Org. nr 556318-3424

är personuppgiftsansvarig för företagets behandling av personuppgifter.

Kunduppgifter som lagras:

  • Namn
  • Adress
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Personnummer
  • Köphistorik hos Picus Nordic AB / Kinoshopping.se

Registerutdrag:

Du som kund har rätt att en gång per år få ett utdrag av uppgifter vi har sparade om dig. Vill du ta del av dessa så skriver du ett brev till adressen här ovan. Det är viktigt att du använder den adressen så att din begäran hamnar rätt. Vi skickar då ditt registerutdrag till din folkbokföringsadress. Det går inte att få registerutdraget till annan adress. Skulle det visa sig att några uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller missvisande, korrigerar vi såklart dessa eller, om du så önskar och det finns utrymme i lagen, raderar dem.

VIKA UPPGIFTER SAMLAR VI IN OCH VARFÖR?

Vi behöver en del basuppgifter av dig för att du skall kunna genomföra ett köp på kinoshopping.se

  • Namn
  • Adress
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Personnummer

Laglig grund: Uppgifterna som samlats in i samband med ett köp måste vi spara i sju (7) år från utgången av det räkenskapsår informationen avser enligt bokföringslagen (bokföringslag 1999:1078), därefter raderas informationen.

För att kunna utvärdera, utveckla och förbättra våra tjänster, produkter och system för kundkollektivet i stort så samlar vi in följande data.

  • Korrespondens och feedback avseende våra tjänster och produkter.
  • Köp- och användargenererade data (t.ex. klick- och besökshistorik).
  • Tekniska data rörande enheter som används och dess inställningar (t.ex. språkinställning, IP-adress, webbläsarinställningar, tidzon, operativsystem, skärmupplösning och plattform).
  • Information om hur du har interagerat med oss, dvs. hur du har använt tjänsten, inloggningsmetod, var och hur länge olika sidor besökts, svarstider, nedladdningsfel, hur du når och lämnar tjänsten etc.

Vi använder oss av Google Analytics för att samla in och analysera dessa data. Denna data sparas i 26 månader och sedan raderas den automatiskt.

Laglig grund: Berättigat intresse. Behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt och våra kunders berättigade intresse av att utvärdera, utveckla och förbättra våra tjänster, produkter och system.

Vad är cookies och hur använder vi det?

Cookies är en liten textfil bestående av bokstäver och siffror som skickas från vår webbserver och sparas på din webbläsare eller enhet. På kinoshopping.se använder vi följande cookies:

  • Sessionscookies (en tillfällig cookie som upphör när du stänger din webbläsare eller enhet).
  • Varaktiga cookies (cookies som ligger kvar på din dator tills du tar bort dem eller de går ut).
  • Förstapartscookies (cookies som sätts av webbplatsen du besöker).
  • Tredjepartscookies (cookies som satts av en tredjeparts webbplats. Hos oss används dessa i första hand för analyser, t.ex. Google Analytics.).
  • Liknande tekniker (tekniker som lagrar information i din webbläsare eller i din enhet på ett sätt som liknar cookies).

De cookies vi använder förbättrar normalt sett de tjänster vi erbjuder. Några av våra tjänster behöver cookies för att fungera korrekt, medan andra förbättrar tjänsterna för dig. Vi använder cookies för övergripande analytisk information avseende din användning av våra tjänster och för att spara funktionella inställningar så som språk och andra uppgifter.

Kan du själv styra användningen av cookies?

Ja! Din webbläsare eller enhet ger dig möjlighet att ändra inställningarna för användningen och omfattningen av cookies. Gå till inställningarna för din webbläsare eller enhet för att lära dig mer om hur du justerar inställningarna för cookies. Exempel på sådant du kan justera är blockering av alla cookies, att endast acceptera förstapartscookies eller att radera cookies när du stänger ner din webbläsare. Ha i åtanke att vissa av våra tjänster kanske inte fungerar ifall du blockerar eller raderar cookies. Du kan läsa mer om cookies generellt på post- och telestyrelsens webbsida, pts.se.

Vilka personuppgifter samlar vi in om dig som medlem i vårt lojalitetsprogrammet KINO MEMBERS?

Hos kinoshopping.se så finns också medlemsklubb kallad KINO MEMBERS. Det är ett lojalitetsprogram där medlemmar alltid har minst 105 rabatt på våra ordinarie priser. Lojalitetsprogrammet behövs för att vi ska kunna hantera era rabatter. Du kan naturligtvis välja att inte vara en del av lojalitetsprogrammet men missar då dina rabatter.

  • Namn
  • Personnummer
  • Kontaktuppgifter (t.ex. adress, e-post och telefonnummer)
  • Köphistorik
  • Betalningshistorik
  • Användarnamn och lösenord
  • Inställningar avseende din profil

Laglig grund: Fullgörande av avtalet om medlemskap i lojalitetsprogrammet. Denna insamling av dina personuppgifter krävs för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden enligt avtalet om medlemskap i lojalitetsprogrammet. Om uppgifterna inte lämnas kan våra åtaganden inte fullgöras och vi tvingas därför neka dig medlemskap.

Uppgifterna sparas till dess att medlemskapet avslutas (kan ske manuellt eller automatiskt p.g.a. inaktivitet under en period om 24 månader).

Detta dokument uppdateras löpande och du kan se vilket datum som denna version publicerades i det övre högra hörnet.

© 2020 Kinoshopping.se

KINO Shop support
KINO Shop support
Hej, hur kan jag hjälpa dig?
Connecting...
Just nu är jag upptagen med kunder i butiken, jag är snart tillbaka.
Just nu är jag upptagen med kunder i butiken, jag är snart tillbaka.
:
:
:
Har du en fråga eller undrar du över något?
:
:
Denna chattsession är avslutad.
Was this conversation useful? Vote this chat session.
Good Bad