26 jan

Maxinnes & Manueles guide till analstimulans för män

Pegging och analstimulans för män:

Det här inlägget är mestadels skrivet ur en heterosexuell cis-kvinnas perspektiv, om hur hon kan ge njutning åt en cis-man. Men om man ändrar några ord här och där så kan man applicera den på de flesta personer, oavsett kön och läggning. Den här textens främsta mål är inte att vara politiskt korrekt, så snälla läs med ett öppet sinne och hjärta <3

I mina tidigare inlägg så har jag gått igenom njutning för kvinnor främst, både vid vaginal och anal stimulering – det senare är något jag varmt rekommenderar. Jag kan också tala från egen erfarenhet eftersom jag föddes som kvinna med ett härligt anus gjort för njutning.

Manlig anal njutning å andra sidan, är något som jag kan mycket om, men jag har ju inte samma personliga erfarenhet av det. Detta eftersom jag inte är en man med ett manligt anus. Därför är det väldigt praktiskt att ha en oerhört öppensinnad pojkvän vid min sida. Han har hjälpt till när jag har skrivit den här texten och han kommer att dela med sig av sina erfarenheter i slutet av inlägget. Jag börjar med att dela med mig ur mitt perspektiv, sen blir det en guide till hur man kan börja leka med analstimulans på män och sedan blir det min pojkväns perspektiv + en stor recensionsguide till olika leksaker som man kan använda. Om du redan vet väldigt mycket om det här ämnet så kan du gå direkt på recensionerna av våra favoritleksaker och analglidmedel – bara att scrolla ner.

 

För att börja med min sida av historien:

jag har alltid varit intresserad av ”rumpområdet” i allmänhet. Intresset startade med mitt eget, så när jag sedan hade introducerats in i sexlivet var jag väldigt tänd på idén att ha analsex. Jag testade och blev superbesviken efter några försök. Det kändes som att det var värsta bluffen, haha. Sen lärde jag mig att ha analsex på ett mer lämpligt och medvetet sätt och jag förstod att det faktiskt inte var en bluff. Om du vill läsa mer om det så kan du klicka HÄR.

För ett antal år sedan började jag bli väldigt intresserad av analstimulans på män. Jag började bygga upp en fantasi om att ”ta en man” med en strap-on och jag drogs också till den sortens porr under en rätt lång tid. De flesta av mina sexpartners vägrade att omsätta min fantasi till verklighet och de var inte ett dugg intresserade av att leka lite i den regionen hos dem själva. Det kunde hända att jag träffade någon som var nyfiken på att leka runt lite där, men det brukade alltid ta stopp tidigt i processen.

För många år sedan ”råkade” jag dejta en man som såg på sig själv som homosexuell, eftersom han bara hade dejtat män före mig. Jag gillar verkligen alla typer av människor och har varit intim med ett brett spektrum av personer vad det gäller aura och fysiskt utseende, både män och kvinnor. Men unga gaymän har inte riktigt varit i mitt fokus, så det här var verkligen en djup själskontakt. På något sätt så blev vi väldigt attraherade av varandra efter att vi varit vänner ett tag och vi började ha en hel del sex. Här såg jag min chans – det här kommer självklart att vara mannen som infriar min sexuella fantasi.  Men han svarade: ”Maxinne, jag vill inte att män knullar mig i röven, så varför skulle jag vilja att du gör det?” Han var alltså den så kallade aktiva parten i sina tidigare relationer. Det blev en stor besvikelse. Ingen lycka där inte. Min fantasi byggdes upp ännu mer eftersom det var så svårt att få tillgång till det jag sökte.

Sedan för några år sedan så hade jag en vild och öppensinnad älskare och då föreslog jag den här fantasin. Hans reaktion var: ”Åh, något jag inte prövat förut, låt oss testa”. Så till slut fick jag testa ”pegging” (att ta en man med en strap-on). Han gillade det. Jag gillade det. Min slutsats är att de flesta män är livrädda för sin egen rumpregion. De har någon form av fördom att de ”är gay” om de skulle testa och gilla det. Så de flesta män går igenom livet utan att ens försöka utforska det här lilla njutningshålet. Det är så synd! De män som jag har träffat har antingen haft väldigt starka åsikter om att det är en otillåten zon eller så har de varit emot det först men sedan vant sig vid idén och öppnat upp för att testa den. Men jag har träffat oerhört få män som redan testat det och som varit öppna nog att säga att de gillar det.

 

SÅ LÅT OSS NORMALISERA DETTA ÄMNE!


Det finns en anledning till varför universum placerat den manliga G-punkten, mäns prostata, i männens rumpor 😉
Den manliga G-punkten kallas ofta för P-punkten och P står då för prostata. Prostatan är en valnötsstor körtel som sitter precis under urinblåsan. Den är fantastisk på att producera snabba och starka orgasmer, men det är inte prostatans primära funktion. Alla cis-män och personer som blev tilldelade manligt kön vid födseln har dem.

 

Hur hittar man den?


Det finns två olika sätt: internt och externt. Båda sätten kan kännas otroligt sköna. Om du vill känna på den närgånget och direkt så är anus vägen in. Prostatan sitter ungefär 3-8 centimeter in i ändtarmsöppningen. Det är ungefär till knogen om du har ”normallånga” fingrar. Om du vill börja lite mer ”vaniljaktigt” så kan du stimulera prostatan indirekt via perineum (den lilla skinnsträngen mellan pungen och anus som även kallas mellangården).

 

Så det finns många variationer på hur man kan leka med en manlig rumpa:
– Du kan leka med utsidan av rumpan, runt perineum med dina fingrar.
– Du kan leka med fingrarna inuti hans anus.
– Du kan slicka hans rumpa vilket vanligtvis är en väldigt skön känsla för män. Det är en perfekt uppvärmning eftersom det mjukar upp området med värmande glid.
– Du kan använda leksaker, det finns SÅ många olika valmöjligheter. Jag och Manu rekommenderar tre olika här nedanför, som passar olika användningsområden.
– Du kan utforska ”pegging”, vilket är en variant på analsex där du använder en leksak istället för en kroppsdel. Vanligtvis så utförs pegging genom att en cis-kvinna utför analsex på en cis-man genom att penetrera hans anus med en dildo i modellen strap-on.
OCH – LEK MED PENISEN NÄR DU STIMULERAR RUMPAN. DUBBEL NJUTNING!

För män som vill utföra analsex så tycker jag att det är ett måste att även testa på att vara den som tar emot. Så att de förstår hur sårbar du är i positionen som mottagare och hur känsligt det här området är. Det är också bra att byta vem som är i den ”ledande rollen”. För när du blir tagen i rumpan, då måste du överlämna dig och ge dig hän. Du kan inte kämpa emot om du vill uppleva den här typen av njutning. Du måste slappna av, hänge dig och lita på din partner. Det finns forskning som visar att straighta män som har testat pegging är mer inkännande kring vad deras kvinnliga partner behöver från dem vad det gäller penetration.

 

FÖRDELAR:
Det kan skapa djupa och intensiva helkroppsorgasmer för män
+ de lär sig mycket viktig kunskap om sin partner för fortsatta lekar.

 

En snabbguide till hur man gör det säkert och njutbart:


• Använd ALLTID glidmedel. Varken män eller kvinnor producerar något naturligt smörjmedel i analen när vi är upphetsade.
• Börja sakta, FÖRSPEL, är superviktigt. Du kan inte bara gå på rumphålet direkt och tro att det tillitsfullt ska öppna sig.
• Kommunicera öppet och ärligt med varandra före, under och efter akten.
• Kom ihåg att det som tänder dig kanske inte är din partners grej, så se till att respektera dens val. Det är dens rumpa, dens förmån att välja hur den vill ha det. Så var säker på att du har medgivande innan du gör något i området.
• Stöd varandra i processen, låt det ta lite tid. Dagar, veckor, månader. Stressa inte.
• Vad det gäller uppfräschning i regionen: se till att din man har varit på toa nyligen. Och du kan tvätta dina fingrar med lite vatten som förberedelse. Man kan göra ett lavemang innan. Det beror lite på vad ni känner är nödvändigt. Om det råkar komma lite avföring på mitt finger så är det inte världens ände för mig. Man tvättar bara av sig.
• Innan du lägger vantarna på deras rumpa och tar dig in, se till att dina händer är rena och att naglarna är trimmade och filade, de ska vara korta och släta.
• Prostatan är en kroppsdel som bäst behandlas när en person är avslappnad och fullt upphetsad. Några idéer på hur man åstadkommer det är att ge en sensuell massage före, satsa på förspel, oralsex, ett varmt bad…
• Du kan fokusera på endast analområdet, men jag rekommenderar att du stimulerar penis och testiklar samtidigt, det är en riktigt fin upplevelse för mannen när det kombineras.
• Efter att du har värmt upp området med tungan eller fingrar från utsidan så är det dags att gå vidare. Börja med att VÄLDIGT sakta föra in ditt finger i deras anus 2-4 centimeter, sedan börja du röra fingret i en uppåtgående rörelse mot framsidan av deras kropp. Känn försiktigt omkring efter prostatan så att du lokaliserar den. Den känns som en rund knöl av kroppsvävnad, ungefär som spetsen på din näsa. När du väl hittat den så rör du fingret i en ”kom hit”- rörelse igen och igen över prostatan.
• Fråga vad som känns bra och hur de vill bli berörda. Snabbare? Saktare? Med mera tryck?
• Du kan använda många olika ställningar: ligga på sidan, mannen på rygg, doggy eller mannen på mage. Vad som än är er favorit.

Var medveten om att det inte nödvändigtvis kommer att vara helt njutbart första gången ni testar. För några kan det vara det, för de flesta inte. Oftast handlar det om en stor mental blockering som en man måste göra sig av med först och det kan ta tid. Det är en process helt enkelt. Mannen måste vänja sig vid känslan, inte bedöma den utifrån att det inte är samma sort njutning som man får från penis. Det var ett misstag jag gjorde i början, för många år sedan: jag var så fokuserad på den typ av tillfredsställelse som min klitoris gav mig så det blockerade min hjärna från att njuta av andra sorters sensationer. Detta eftersom jag var fast i mitt tänk och inte hade utforskat nog.

Så lek. Njut. Våga gå utanför bekvämlighetszonen.

 

Utifrån mitt perspektiv som kvinna: att ge den här typen av njutning till en man är SÅ SÅ fantastiskt och kraftfullt. Jag älskar att leka med Manueles anus, det får mig att bli så kåt. Speciellt nu efter en lång period där han skalat av olika lager i sitt medvetande och när han verkligen börjat njuta av det.

 

Manuele Paradiso (min partner) delar med sig av sin upplevelse: 


Första gången som min partner föreslog att hon skulle stimulera mitt anus så sa jag nej till idén. Jag växte upp i en kulturell kontext där jag fick budskapet att det där är ett område reserverat för homosexuella och att riktiga män ska undvika att få njutning därifrån. Men efter att jag träffade min partner så började saker och perspektiv ändras och det som var självklart tidigare blev något som man kunde ifrågasätta och förstå bättre. Så jag förstod att mitt största motstånd kring anusområdet kom från en idé och inte från min erfarenhet. Dessutom älskar jag min partner och tycker om att ta mig tid tillsammans med henne för att dela med varandra vad vi har för begär och utforska våra gränser. Genom det utvidgar vi våra möjligheter.

När hon berättade för mig att hon blir tänd bara av att tänka på att leka med mitt anus eller att titta på mig när jag gör det själv, så tänkte jag att det där är en önskan som jag aldrig skulle komma att kunna förverkliga. Men det tog inte lång tid innan jag började meditera kring frågan och känna in idén att det kan vara så att det är en del av min livsväg att jag inte bara ska köpa konceptet kring vad jag lärt mig om hur jag ska bete mig för att vara en riktig man. Jag har tidigare träffat heterosexuella män som talat positivt om att utforska den lekplats som anusområdet är, och mer specifikt prostatastimulation. Så det var något jag hört talas om men inte gett så mycket uppmärksamhet. Jag ska erkänna att när jag öppnade upp mig för idén och lät min flickvän leka runt med sitt finger, så gillade jag det inte. Även fast hennes fingrar är små och nätta så kändes det konstigt för mig. Det var helt klart något som jag kände att jag kunde klara mig utan.

 

Sedan förstod jag att vissa saker måste passera en fas där det känns obekvämt innan det kan kännas njutbart, lite som sex generellt faktiskt. Jag hör sällan historier om bra sex när män berättar om sin första sexuella erfarenhet. Det är samma sak med den typiska masturbationserfarenheten, jag minns att för mig tog det ett tag innan jag kunde njuta av att ge mig själv tillfredställelse med handen. Det var mer njutbart och bekvämt att trycka mig mot kudden som jag gjort sedan jag var liten. Så jag bestämde mig för att utforska mer. Men jag visste att jag behövde göra det på egen hand i en privat och säker miljö, utan min partner. Så funkar i alla fall jag. Sedan, när jag kände mig säker på mig själv, så kunde jag börja dela erfarenheten med henne. Vid den här tiden så hade jag privata videosessioner med en sexcoach (Cam Fraser) och han uppmuntrade mig – som en del av min praktik för att utveckla min sexualitet och min inre maskulinitet på ett mer balanserat sätt – att leka med min prostata. Han rekommenderade mig att köpa en prostatadildo, specifikt designad för män. Vid det tillfället så hade jag inte tillgång till just en sådan, men i den magiska verktygslådan som min partner har så hittade vi något som jag kunde börja mitt utforskande med – en rak glasdildo.

 

 

manuele om analstimulans

 

 

När jag började så var det inte helt njutbart, men bättre än jag väntat mig. Självklart behövde jag först ge upp all form av skam och känsla av skuld och alla motstånd som jag kände. Sedan var jag tvungen att lära mig hur jag skulle fokusera mer på min egen njutning istället för att fokusera på olika bilder eller fantasier. Jag behövde också värma upp mig själv, ge mig själv tid, vara sensuell, smeka mig själv, känna min kropp, uppleva olika vågor av njutning. När jag kände mig avslappnad och kåt samtidigt så började jag med det lite svårare momentet. Jag vill verkligen betona att glidmedel är ett helt nödvändigt inslag. Efter några dagars övande så upplevde jag faktiskt njutning. Jag var förvånad, för jag hade aldrig upplevt den sortens njutning tidigare. Och för första gången fick jag känna på hur det var att känna starka orgasmkänslor utan en påföljande utlösning. Jag förstod att om jag ville lära känna min orgasm bättre och samtidigt kunna kontrollera min ejakulation så behövde jag testa det tillsammans med prostatastimulation. I alla fall i början, för att underlätta processen.

Jag hade en kort period av kul utforskande och experimenterande. Det svåraste var att hålla min machomentalitet borta från allt detta. Jag kunde inte låta den delen av mitt sinne prata utan att känna skamkänslor och tvekan kring min manlighet.  Det gick att sätta ett hav av ansikten på den mentaliteten, ansikten som jag lånat från folk jag känner. Folk som representerar den vanliga mannen som beter sig rätt, som skrattade åt mig och retade mig.  Jag slutade bry mig när jag förstod att de här personerna inte representerade något verkligt och att jag gav bort min personliga makt till dessa masker. Några månader efter den upplevelsen så föreslog min partner att vi skulle testa några olika typer av analleksaker. Jag blev nyfiken på att testa och vi hade roligt när vi valde ut dem tillsammans. Den här typen av stimulation behöver inte nödvändigtvis vibrationer och den behöver inte vara vild. Jag tror att var och en måste hitta sin stil och testa lite olika variationer. Jag personligen tycker till exempel om att stimulera min prostata och min penis samtidigt. Om jag inte rör min penis så kan jag inte riktigt känna någon njutning. Men det är så jag känner här och nu, det kan kanske ändras i framtiden.

 

 

Den första, Nexus G-Play Plus Small, är liten. Den är perfekt att börja med om man är en person som inte har någon erfarenhet alls. Och eftersom den är så liten så kan den ge en skönare känsla när den kommer in i anusöppningen, med en mycket bättre beröring än ett finger kan ge. Alla tre leksaker vi har testat har ett material i höljet som är extremt behagligt att röra vid och som är lätt att tvätta. Men återigen, kom ihåg att man alltid måste använda ett bra glidmedel när du använder dessa leksaker. Denna dildo har en liten vibrator i sig vilket adderar ytterligare en komponent att känna. Perfekt för män som vill bryta ner sina första motstånd med ett litet steg framåt.

 

Den andra, LELO Hugo Prostate Vibrator, är en prostatamassör i en lite större storlek. Jag gillade idén med en fjärrkontroll för att styra vibrationerna. Det överraskade mig när jag förstod att kontrollen var känslig för rörelse. Sättet kontrollen rörs på korresponderar alltså med hur dildon vibrerar. Den har många olika sorters vibrationer och är relativt kraftfull. Storleken gör att den funkar bra att ha med på resor och den är även bra för nybörjare, den är inte så utmanande. Den är rolig att använda tillsammans med en partner. Ge fjärrkontrollen till henne/honom och ge upp din egen kontroll.

 

Den tredje, LELO Loki Wave, är den bästa ur en ergonomisk synvinkel. Detta även eftersom den har ett handtag som kan användas för att få till bättre rörelser utan att behöva använda vibrationsfunktionen. Leksaken har många olika vibrationer och två olika handtag som ger njutning i olika områden. Det lilla handtaget har man på utsidan, det vibrerar och stimulerar perineum, vilket ger en extra njutningspunkt. Det större handtaget använder man invärtes och precis som den föregående leksaken är den kurvformad så att den lättare träffar prostataväggen. Denna del har valmöjligheten att, förutom vibrationer, även röra sig i ett cirkelformat mönster. Det är den rörelse som rekommenderas när man exempelvis använder ett finger, för att ge en extra skön känsla.

Jag måste nämna att jag inte vågade börja med denna. Inte så mycket för själva storleken (den är faktiskt inte så stor som den ser ut) utan för den psykologiska effekten som formen hade. Den ser ut att vara en väldigt avancerad leksak för nybörjare. Dock, det här är en leksak för en helhetsupplevelse. En gåva till alla män som vill lära sig att njuta med bästa möjliga verktyg.

 

Sist men inte minst: ett analglidmedel med värmande effekt. JO Anal H2O Warming är ett vattenbaserat glidmedel som värmer, det är speciellt utformat för just anallekar och det känns mer som silikon än vatten i konsistensen.

 

 

 

 

För att avsluta min delning: jag måste säga att även om jag recenserar dessa leksaker så är jag självklart ingen expert. Jag håller fortfarande på och lär mig och utforskar denna zon som är ny för mig. Jag har långa perioder då jag inte ägnar mig åt det, inte på grund av någon särskild anledning, och andra perioder då jag känner mig bekväm med att leka med det. Jag måste också säga att sedan jag gav upp mina rädslor och fördomar kring att ge den här sortens njutning till mig själv, så känner jag mig mer starkt kopplad till min maskulina sida. Om man låter den bli mer flexibel och mjuk, så blir den ännu starkare än tidigare.

 

 

Manuele provar analstimulans

 

 

Tillbaka till mig:


Tack så mycket min underbara man för att du så öppet och ärligt delar med dig av din upplevelse.

Min intention med detta inlägg har varit att hjälpa dig som läser att öppna upp ditt sinne kring det här ämnet, att plantera några frö hos dig. Kanske är det här ett inlägg som du vill dela med din pojkvän så att ni kan prata om det tillsammans.

PS. De röda trosorna jag har på mig är ett par ljuvliga pärl-trosor som heter Bracli Your Night – ni hittar dem HÄR <3

Du ångrar bara saker du aldrig gjorde  😉
Och självklart är inte det här något för alla, precis som med allt annat i livet. Men du kan aldrig veta förrän du testat.

Och glöm inte! Ha kul när ni leker tillsammans <3

/Maxinne

Skribent

Sara

Hej lovers, jag heter Sara och jag älskar att guida folk till ett bättre sexliv – vare sig det är med en partner eller på egen hand. Mitt mål är att förmedla att sex och onani är något naturligt som aldrig borde vara tabubelagt. Det ska vara skönt, roligt, utforskande och alltid på lika villkor.

I min blogg kan ni läsa om allt från hur man gör knipövningar, varför de flesta kvinnor behöver få klitorisstimulans för att få orgasm till tips på de skönaste samlagsställningarna. Ni hittar självklart även recensioner av mina favoritprodukter.

Don’t hate – masturbate!