07 jan
wand

Sara testar: Doxy Die Cast Wand

De flesta som hört talas om en Wand har förmodligen inte missat att denna slags vibrator var Samantha Jones favorit i ett avsnitt av Sex & The City.

Ett mycket roligt avsnitt som fångade mitt intresse för just Wands och fram till dag, trots att jag jobbat inom sexleksaksbranschen i ca 10 år, har jag faktiskt inte provat en enda Wand. Tro det eller ej. Så, nu kände jag att det var dax.

Är du också nyfiken på vad en Wand kan göra för just dig? Häng med för nu kommer jag gå igenom vad en wand är, hur den fungerar och hur den känns.

 

 

n

 

Vad är en Wand?

En wand är en vibrator för både intim- och kroppsmassage som uppfanns redan i slutet på 60-talet. Hitachi Magic Wand lanserades som en produkt för kroppsmassage men ganska snabbt tog kvinnorna över och gjorde den till en klitorisvibrator och kallade den för, kort och gott, Magic Wand. Nog skapade den magi alltid.

 

 

Efter Sex & The City-avsnittet som sändes 2002 så sålde Magic Wand slut på nolltid. Alla kvinnor ville ha en. Om Samantha, drottningen av njutning, ville ha en ville vi också ha en!

En Wand har ett stort och mjukt ”huvud” vars hals är flexibel så du kan komma åt och vinkla den så den passar dig och din anatomi. Då de oftast är rejält stora och kraftfulla så ger de ömma och trötta muskler en rejäl omgång – vilket även gör att den passar dig som njuter av riktigt starka vibrationer på klitoris.

 

Jag vill våga påstå att vissa Wands är bland de starkaste vibratorerna som finns på marknaden idag.

I vår butik rekommenderar jag dem alltid till kvinnor som frågar efter starka vibrationer och de som kommit tillbaka har bara lovordat den. Ja, jag berättar att jag inte själv provat en men då jag har fått så många bra recensioner av Wands av andra känner jag mig trygg i att ändå tipsa om dem.

Eftersom denna slags vibrator blivit så populär världen över finns det idag en massa olika varianter och modeller. Det finns både uppladdningsbara varianter och varianter som kopplas till vägguttaget. De som kopplas till vägguttaget är som starkare men kan då inte användas i duschen.

Anledningen till att många tillverkare valt att fortsätta låta den vara med sladd är att de behåller kraftfullheten som de först blev populära för.

 

Varför just Doxy Die Cast Wand?

Doxy är en kraftfull wand som ansluts till vägguttaget. Insidan är gjuten i aluminium vilket gör vibrationerna mer intensiva och lättare tränger in i kroppen, än andra wands vars inre ofta är tillverkade av plast. Huvudet är tillverkat av mjukt och ftatalfritt silikon som känns lent och skönt mot huden.

Doxy har både pulserande och vibrerande program och ger riktigt intensiva och mullrande stimulans. Den har 9 olika vibrationsinställningar.

För att få på pulserings-läget ska Doxy vara avstängd – tryck sedan på ON i 4 sekunder. Nu kan du ändra styrkan med plus- och minusknappen.

Sladden räcker 3 meter vilket gör att du inte behöver känna dig begränsad i ditt användande utan kan röra dig ganska fritt där du är. Doxy Die Cast har dessutom ett nätaggregat kopplat till sig (psu) vilket ger en låg spänning och är därför en säkrare produkt. Den kan tack vare det användas i hela världen.

Doxy är designad och tillverkad i UK vilket för mig känns tryggt då jag vet att den genomgått tester för både säkerhet och skadliga ämnen.

 

Olika modeller av Doxy

Vi har olika modeller av Doxy wand – Doxy Die Cast och Doxy Wand Massager och skillnaden mellan de två modellerna är att Die Cast-modellen har ett huvud av silikon som är lite större medan Doxy Wand Massager har ett huvud av plast, som är aningen mindre. Många föredrar silikon framför plast då det känns mycket skönare mot klitoris.

Vi har dessutom en mindre variant – Doxy Number 3 som är en mindre och smidigare variant som ger en mer precis stimulans av klitoris. Den är lika stark och effektiv som de andra men lite lättare att hålla i eftersom den är mindre och inte lika tung.

Designen som påminner om en mikrofon får mig att tänka på Petters låt ”Mikrofonkåt”. Petter är het så jag kan använda honom som inspiration när jag onanerar 😉

 

 

 

 

 

 

Hur använder man Doxy Die Cast Wand?

När jag först tog fram min Doxy, som är skinande röd och elegant, tänkte jag ”oh, herre gud, den är STOR!” och ångrade mig nästan. Jag vågade knappt prova den först och funderade en stund över hur jag skulle använda den. Jag började helt enkelt med att massera kroppen med den, för att lära känna den lite.

Det första du gör är att plugga in den i vägguttaget och tryck på ON i 3 sekunder. Knapparna är stora, enkla att använda och lyser i mörkret vilket jag tycker är mycket praktiskt.

För klitorisstimulans rekommenderar jag dig att börja med den lägsta nivån på din Doxy Wand, just eftersom den är så kraftfull och effektiv. När du vant dig vid styrkan kan du prova att skruva upp styrkan en aning, eller stanna kvar om du känner att den känns tillräckligt stark.

Du kan använda den i flera olika ställningar – ligga på rygg, stå på alla fyra eller ligga på magen, med vibratorn fastklämd mellan benen (där du får en riktigt kraftfull stimulans, nästan så hela kroppen vibrerar). Men, det är bara din fantasi som sätter gränser.

 

 

Skötselråd

Tvätta huvudet med en servett med tvållösning. Se till att det bara är övre delen som kommer i kontakt med vatten och låt sedan lufttorka. Den är alltså INTE vattentät. Alls. Använd även gärna en rengöringsspray med jämna mellanrum, för att hålla bakterier borta.

Vill du använda glidmedel (vilket är skönt vid både intim- och kroppsmassage) bör du använda ett vattenbaserat glidmedel, eller ett silikonbaserat glidmedel ämnat för sexleksaker.

 

Yay or Nay?

Grunden till att jag väntat med att prova en Wand är för att jag har en riktigt känslig klitoris. Och ja, den var för stark för mig, även vid den lägsta nivån men när jag kom på hur jag skulle använda den utan direkt beröring fick jag en klitorisstimulans som sakta byggde upp en slags njutning jag inte känt innan:

Jag lade mig i sängen med en tunn kudde mellan benen och placerade Doxyn på kudden, rakt på klitoris – fast på kudden. Det vibrerade i hela underlivet och den kom verkligen åt ALLA mina erogena zoner där. Trots att jag har svårt för att få orgasm så kom jag. Det tog ett tag men orgasmen var riktigt skön, på ett lite annorlunda sätt. Jag har aldrig tidigare upplevt en sådan ”lugn” och utdragen orgasm.

Det flexibla huvudet var ganska stelt och inte så flexibelt som jag hade önskat, i alla fall inte till kroppsmassage, men den är verkligen HELGRYM på trötta och ömma muskler. Min rygg och nacke som är stela efter alla timmar framför datorn, både dag- och kvällstid älskade den starka massagen och jag kände mig helt avslappnad och lugn efteråt.

Tänk på att den låter en del så den kanske inte ska användas när svärmor är på besök 😉

 

Bjud in din partner…

Den är ju ganska tung så till just kroppsmassage passar det bättre om man får hjälp av en partner. Vid intim-massagen tänkte jag inte nämnvärt på att den väger en del.

Summan av kardemumman – Doxy Die Cast wand kommer inte att bli min favoritvibrator för klitorisstimulans då jag som sagt har en känslig klitoris men jag kommer helt klart att behålla den till kroppsmassage.

Ser fram emot kvällar med ett glas rött och en riktigt skön massage…

 

Wand – för dig som vill ha intensiv stimulans

Jag känner dock vilken potential den har för kvinnor som njuter av lite starkare vibrationer på klitoris. Just hur orgasmen sakta byggdes upp så man hinner njuta och hur den sedan mynnar ut i en lång och skön orgasm som verkligen tar tag i alla känsliga nervtrådar i hela underlivet, ja nästan i hela kroppen.

9000 RPM är inte att leka med, eller jo, det är det visst. Sköna lekar 😉

Hitachi Magic Wand tillverkas inte längre men det finns en uppsjö av imitationer idag. Både bra och dåliga. Doxy Die Cast Wand är, kvalitetsmässigt sett, så nära originalet man kan komma.

 

 

 

 

 

Skribent

Sara

Hej lovers, jag heter Sara och jag älskar att guida folk till ett bättre sexliv – vare sig det är med en partner eller på egen hand. Mitt mål är att förmedla att sex och onani är något naturligt som aldrig borde vara tabubelagt. Det ska vara skönt, roligt, utforskande och alltid på lika villkor.

I min blogg kan ni läsa om allt från hur man gör knipövningar, varför de flesta kvinnor behöver få klitorisstimulans för att få orgasm till tips på de skönaste samlagsställningarna. Ni hittar självklart även recensioner av mina favoritprodukter.

Don’t hate – masturbate!