22 sep
we-vibe melt

Sara testar lufttrycksbvibratorn Melt från We-Vibe

Vi har haft lufttrycksvibratorn Melt från We-Vibe i butiken jättelänge utan att jag ens tänkt tanken att prova den. Jag vet inte varför men jag tror att jag blivit hemmablind och använt Womanizer och Satisfyer, bara för att. Eller så är det eftersom apparna i appstyrda sexleksaker inte tilltalat mig pga att jag är så himla OTEKNISK. I dunno, men nu kände jag att det i alla fall var dags att ge den en chans. Mest eftersom min kollega testat den och sa att den var helt awesome och slår både Womanizer och Satisfyer, med hästlängder.

Läs mer om hur den känns och fungerar, här under <3

 

 

 

Vad är We-Vibe Melt?

Melt har, precis som alla andra modeller lufttrycksvibratorer, självklart en helt jäkla awesome sugfunktion som stimulerar klitoris utan direkt beröring. Den revolutionerade tekniken Pleasure Air Technology® stimulerar klittan med hjälp av vakuum och lufttryck. Precis samma teknik som hos Womanizer (det är faktiskt samma tillverkare).

Melt är alltså inte en vibrator utan en stimulator, eftersom den inte vibrerar.

Den kan användas som den är – genom att du trycker på knapparna och kan välja mellan mjuk och lite hårdare stimulans (alla är olika och har mer eller mindre känsliga klittor). Men, den kan även styras via din smartphone och appen We Connect. Med appen så blir din telefon som en fjärrkontroll till stimulatorn vilket gör att ni kan teasa och pleasa varandra. I appen finns en MASSA roliga features – till exempel så kan ni videochatta under tiden ni har det skönt (svinbra vid långdistansförhållanden). Vill inte avslöja för mycket, du kan läsa mer om appens många roliga funktioner och hur den funkar, längre ner.

Eftersom varken Womanizer eller Satisfyer är appstyrda så blir Melt lite mer användbar om man har en partner tycker jag…

 

 

We-Vibe Melt - för oss som har svårt för att få orgasm eller bara vill komma lite hårdare och lite skönare:

Eftersom Melt inte stimulerar din klitoris med direktkontakt så behöver du aldrig råka ut för överstimulans. När andra vibratorer vibrerar mot klitoris under en längre tid kan en slags bortdomnad känsla uppstå och det hämmar din orgasm. Särskilt om man har svårt för att få orgasm. Jag har själv jättesvårt för att få orgasm när jag använder vanliga klitorisvibratorer – just därför. Med Melt slipper du den bortdomnade känslan och kan få flera orgasmer på raken.

Känns som oralsex:

We-Vibe Melt suger klitoris in och ut i ett mjukt munstycke och det känns ungefär som när någon suger på klitoris eller som om du blir slickad. Otroligt skönt! Och man slipper just den avdomnade känslan och får en maxad stimulans av de utvändiga och invändiga delarna av klittan.

Precis som Womanizer och andra lufttrycksvibratorer så har den hjälpt MÅNGA kvinnor att få orgasm. Du kan använda en lufttrycksvibrator vid onani och tillsammans med en partner, under sex.

Lufttrycksvibratorer  älskas av många kvinnor men speciellt av oss som har svårt för att få orgasm eftersom sugtekniken verkligen gör under för klitoris. Den stimulerar nämligen större delar av klittan, som har över 8000 nervändar. Det ökar ju så klart chansen att få orgasm.

Så använder du We-Vibe Melt:

Sära på blygdläpparna. Placera munstycket över/runt om klitoris och sätt igång vibrationerna på lägsta nivån. Detta gör du genom att trycka på plusknappen. För att stänga av håller du inne minusknappen i ca 2 sekunder. När du hittat just din sköna punkt behöver du inte röra din lufttrycksvibrator, den gör jobbet åt dig. Tryck upp och ned mellan de 12 olika intensitetsnivåerna på knapparna på stimulatorn.

Om jag inte orkar hålla den kniper jag bara ihop låren lite, så sitter den fast av sig själv. Öka nivån på vibrationerna och/eller sug-funktionen tills du känner ett sug/pirr i klitoris. Du hittar all info om hur du använder de olika knapparna i manualen som medföljer men det är ganska easy eftersom den bara har en plus- och en minusknapp – appen kräver dock lite läsning innan man hajar hur man ska använda den  (läs mer om appen längre ner).

 

 

Mina bästa tips:

Känner du att du har svårt att ”hitta rätt” kan du knipa ihop benen, så suger munstycket lättare tag om klittan. Det kan även kännas skönare och lättare att hitta rätt om du använder lite glidmedel.

Du kan som sagt använda den både under onani och under samlag. Den är så sleek och smidig att den får plats mellan er i den flesta ställningar. Jag kan till och med sitta på min partner utan att det känns som att den är i vägen, då vänder jag bara på den och har den långa delen uppåt, mot min mage.

Ibland smörjer jag in klitoris med en orgasm-gel, för att det ska bli ännu skönare.

 

Specifikationer:

 • Kompatibel med iPhone och Android
 • Stark och effektiv klitorisstimulans
 • 12 olika intensitetsnivåer
 • Vattentät
 • Miljövänligt uppladdningsbart batteri med USB-anslutning
 • 2 års garanti
 • 90 minuters laddning ger hela 2 timmars användning
 • Orgasmgaranti

Uppladdning och rengöring:

We-Vibe Melt  är laddad från start men jag brukar ändå alltid ladda den innan användning – du kommer INTE vilja sluta mitt i din sköna orgasm, ifall batteriet tar slut. Du laddar den med den smarta magnetladdaren som placeras på undersidan, bredvid avstängningsknappen.

Rengör din vibrator med ljummet vatten, en mild tvål samt en rengöringsspray för sexleksaker. Den kan rengöras grundligt eftersom den är helt vattentät. Du kan till och med använda den i duschen eller badet.

Läs mer om rengöring av sexleksaker här.

Så använder du appen We-Connect:

Melt kan styras med Bluetooth via din smartphone eller fjärrkontrollen för hands free njutning. Vill ni köra long distance kopplar ni upp er via wifi.

Med We-Connect ™ app som är gratis att ladda ner kan du skapa egna vibrationsmönster, göra spellistor som synkas med vibrationerna, video-chatta och mycket mer.

Appen kan kännas lite overwhelming men här kommer jag guida dig igenom hur du får igång den:

 

 • Sätt på Bluetooth på din smartphone
 • Tryck på plusknappen på melt i 5 sekunder tills den pulserar 3 gånger
 • Öppna We-Connect appen och klicka på ”connect toy”
 • Nu kommer appen söka efter Melt
 •  I iOS-versionen kommer du få en Bluetooth anslutningsförfrågan
 • När Bluetooth hittat Melt kommer appen starta anslutningen
 • Om du använt andra sexleksaker med appen tidigare så väljer du bara Melt
 • Nu ska Melt pulsera till och du är uppkopplad
 • Enjoy!

Här hittar du en mer utförlig guide av appen We-Connect. Här finns förklaringar och bilder till de olika features appen har.

Appen har hur många funktioner som helst som jag inte kan skriva om här men ni kan helt klart roa er i timmar, I promise.

Yay or nay?

Ett STORT YAY! Själva mynningen är mycket mjukare än hos både Womanizer och Satisfyer vilket gjorde det skönare när jag vill trycka mynningen närmare klittan (vilket jag oftast vill när jag håller på att komma, för att få lite extra stimulans). Att den dessutom bara har två knappar passar mig perfekt, jag behöver inte en massa extra features (aka jag är så oteknisk och fattar inte hur man ska göra och är för bekväm för att läsa manualen).

Den är dessutom så liten och smidig att jag kan ha den när jag har sex, eftersom den nästan aldrig är i vägen. Vilken ställning vi än kör. Det finns ju mindre modeller av både Satisfyer och Womanizer men de är av plast, vilket inte känns skönt att hålla i och jag tappar dem dessutom lätt. Särskilt om jag får glidmedel på händerna.

Men, till appen: jag tycker att appen är kul men eftersom Melt är lite större än till exempel en trosvibrator kan man inte riktigt leka med den ”in public” – vilket jag tycker är roligast med en appstyrd leksak. Den pirrande känslan av att kunna bli upptäckt är så upphetsande. Melt + app  passar bäst där man har sex med andra ord. men kan så klart vara kul ändå.

 

Fördelar:

 • Jag får alltid flera orgasmer på raken
 • Känns skönare då den är gjord av silikon. Många modeller är så plastiga
 • Mjukt munstycke – tycker det är lättare att placera den runt klittan när den är så mjuk
 • Liten och smidig – man kan ha den under sex utan att den stör
 • Bara 2 knappar. Tack tack!
 • Appstyrd – man kan göra så mycket roliga och sexiga grejer med appen (även om jag inte är ett stort app-fan så finns det många som gillar appstyrt. Särskilt vid långdistansförhållanden

 

Nackdelar:

 • Låter en del på de höga nivåerna
 • För mig som inte har något tålamod eller är teknisk känns appen överflödig. Den kräver en del planering innan och då tappar jag lusten. Som tur är kan den användas utan appen – och då med bara två knappar så big yay på den!

Vad är den största skillnaden mellan We-Vibe Melt och andra lufttrycksvibratorer jag provat?:

Well, med till exempel Womanizer och Satisfyer så blir min orgasm ganska ytlig och snabb. Den känns inte som att den kommer inifrån kroppen om ni förstår vad jag menar?! Orgasmen liksom slår till utan att jag hinner njuta av det sköna speciellt länge. Direkt när jag har kommit (ibland även precis mitt i) måste jag ta bort luftrycksvibratorn eftersom det börjar kännas lite obehagligt och att suget är för starkt.

Med Melt så byggdes orgasmen upp under tid vilket är otroligt skönt. Känslorna innan orgasmen är supersköna och håller i sig tills jag kommer. Själva orgasmen känns dessutom mer djup. Jag behöver inte ta bort Melt när jag har kommit utan kan låta den vara kvar tills nästa (och förhoppningsvis den tredje) orgasm byggs upp igen.

Har faktiskt inte upplevt den här svinsköna känslan med någon annan lufttrycksvibrator innan. I LOVE MELT <3

 

Enjoy Melt!

Allt blir skönare med glidmedel:

Jag använder alltid glidmedel, både till onani och sex Det blir så mycket skönare samtidigt som trycket från materialet (från en sexleksak) på klitoris minskar.

Till Melt som är tillverkad av silikon bör du använda ett vattenbaserat glidmedel, eller ett silikonbaserat glidmedel ämnat för sexleksaker.

 

Ett riktigt bra glid till Melt:

Sliquid Organics är en serie ekologiska glidmedel (ni som läst min blogg ett tag vet ju hur mycket jag brinner för eko och giftfritt). Dessa glid är baserade på naturliga och giftfria ingredienser med tanke på kvinnans känsliga slemhinnor. De innehåller vårdande ingredienser som hjälper till att minimera risken för till exempel svamp- och bakterieinfektioner.

Det bästa med dessa glid är att de är cruelty free, vilket jag tycker är minst lika viktigt som att de är giftfria. Vem vill använda djurtestade produkter liksom?! No no!

 • Ekologiska ingredienser som återfuktar huden
 • Långvarigt och silkeslent glid
 • Fritt från glycerin, parabener och glykol
 • 100% veganskt och inte testat på djur
 • Efterliknar kvinnans naturliga lubrikation
 • Neutralt pH-värde
 • Cruelty Free
 • 95% ekologiska ingredienser

Sliquids Organics serie utvecklades från deras Naturals-serie och har tagit de mest populära produkterna och berikat dem med ekologiska ingredienser. Alla de ekologiska ingredienserna är speciellt utvalda för sina mjukgörande och vårdande egenskaper.

 

Tips! Läs gärna mitt inlägg ”Därför bör du använda ett giftfritt glidmedel”.

Skribent

Sara

Hej lovers, jag heter Sara och jag älskar att guida folk till ett bättre sexliv – vare sig det är med en partner eller på egen hand. Mitt mål är att förmedla att sex och onani är något naturligt som aldrig borde vara tabubelagt. Det ska vara skönt, roligt, utforskande och alltid på lika villkor.

I min blogg kan ni läsa om allt från hur man gör knipövningar, varför de flesta kvinnor behöver få klitorisstimulans för att få orgasm till tips på de skönaste samlagsställningarna. Ni hittar självklart även recensioner av mina favoritprodukter.

Don’t hate – masturbate!